Opbergen en Onderhouden van Kinderkleding: Praktische Tips

Het opbergen en onderhouden van kinderkleding kan een uitdaging zijn, vooral omdat kinderen snel groeien en hun kleding vaak intensief gebruiken. Hier zijn enkele praktische tips om kinderkleding efficiënt op te bergen en te onderhouden.

Opbergmogelijkheden voor Kinderkleding

 1. Gebruik Maat- en Seizoensgebonden Opbergsystemen: Sorteer kleding op maat en seizoen. Bewaar buiten-seizoen kleding in duidelijk gelabelde dozen of onder het bed opbergbakken.
 2. Optimaliseer de Kastruimte: Gebruik meerdere lagen hangers, plankverdelers, en hangende opbergers om de beschikbare ruimte te maximaliseren.
 3. Gebruik Doorzichtige Lades: Doorzichtige lades of bakken zijn ideaal voor het opbergen van kleinere kledingstukken zoals sokken en ondergoed, waardoor het makkelijker wordt om te vinden wat je nodig hebt.
 4. Verticale Opbergoplossingen: Overweeg het gebruik van over-de-deur schoenenhangers of wandhaken voor het ophangen van accessoires en veelgebruikte kledingstukken.

Onderhoud van Kinderkleding

 1. Lees de Wasvoorschriften: Controleer altijd de wasvoorschriften op het label. Sommige kledingstukken kunnen speciale zorg nodig hebben, zoals koud wassen of liggend drogen.
 2. Voorbehandel Vlekken: Kinderkleding is gevoelig voor vlekken. Behandel vlekken zo snel mogelijk met een geschikte vlekverwijderaar voordat je ze wast.
 3. Scheid Kleuren: Sorteer wasgoed op kleur om kleuroverdracht te voorkomen. Overweeg om een aparte wasmand te hebben voor licht- en donkergekleurde kleding.
 4. Gebruik Zachte Wasmiddelen: Kies voor hypoallergene en parfumvrije wasmiddelen, vooral voor baby’s en kinderen met gevoelige huid.
 5. Droog Kleding Correct: Vermijd het overmatig gebruik van de droger, vooral voor kledingstukken die kunnen krimpen of hun vorm verliezen. Hangen of liggend drogen is vaak de beste keuze.

Algemene Tips

 • Herbruik en Recycle: Overweeg het doorgeven van oude kleding aan vrienden of familie, of doneer aan liefdadigheid.
 • Etikettering: Gebruik naamlabels om verwarring op school of in de kinderopvang te voorkomen.
 • Periodieke Controle: Ga regelmatig door de garderobe van je kinderen om te zien wat niet meer past of vervangen moet worden.

Door effectieve opslagoplossingen en zorgvuldig onderhoud kan kinderkleding langer meegaan, wat zowel praktisch als kosteneffectief is.

Opbergen en Onderhouden van Kinderkleding: Praktische Tips
Schuiven naar boven